Kapı erişim kontrolü

Kapı erişim kontrolü

Kapı erişim kontrolü, bir binaya veya bir bölüme giriş çıkış yapacak olan kişilerin kimliklerinin doğrulanması, erişim yetkilerinin kontrol edilmesi ve izlenmesi için kullanılan bir sistemdir. Bu sistem, anahtarların yerine daha güvenli bir yöntem sunarak, yetkisiz erişimi engeller ve kontrol edilebilirliği arttırır.

Kapı erişim kontrol sistemleri, genellikle kapılara monte edilen bir kart okuyucu veya biyometrik okuyucu kullanarak kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirir. Sistem, erişim yetkilerini kontrol etmek için bir yazılım kullanır ve her kullanıcının kimlik bilgileri, erişim düzeyleri ve izinleri sisteme kaydedilir. Bu sayede, belirli bir kullanıcının hangi kapılara, hangi zamanlarda erişebileceği kontrol edilebilir.

Kapı erişim kontrol sistemleri, birçok farklı türde kullanıcıya hitap edecek şekilde tasarlanabilir. Örneğin, ofis binaları için kart okuyucular ve şifreli girişler uygun olabilirken, daha yüksek güvenlik gerektiren tesislerde biyometrik okuyucular, parmak izi okuyucuları ve retina tarama sistemleri kullanılabilir.

4.03.2023 09:00:00

kapı erişim kontrolü